Oppføring av midlertidig met-mast

I forbindelse med oppføring av en midlertidig met-mast på industriområdet, varsles det herved om at intern vei på industriområdet vil bli stengt i kortere perioder.

Deler av arbeidet vil bli utført av helikopter og det er i periodene der dette er i lufta veien vil stenges og området skjermes. Det vil da være snakk om stenging i inntil 15-20 minutter over en 5-timers periode.

For øvrig oppfordres det til forsiktighet i området hele perioden arbeidet pågår grunnet store maskiner og kraner i arbeid.

Arbeidet starter opp i midten av februar og er forventet ferdig innen utgangen av mars 2024.

Gulen kommune har gitt Wergeland Eigedom løyve til oppføring av den midlertidige met-masten på 149,9 meter på gbnr. 63/115 med hjemmel i plan- og bygningsloven og viser til at tiltaket er i tråd med gjeldende reguleringsplan.

Løyvet gjelder midlertidig plassering fram til 1. desember 2025.

Arbeidet vil bli utført av Kjeller Vindteknikk, en avdeling under Norconsult Norge AS.

Den midlertidige masten settes opp for å innhente ett års detaljerte værdata før en eventuell oppføring av GE sin omsøkte testturbin for havvind. Dersom det blir gitt konsesjon til testturbinen vil man da ha et godt datagrunnlag på vind- og værforhold som kan brukes til konfigurering ved installasjon.

Forrige
Forrige

Margunn Bjørnestad ny konsernsjef i Wergeland Gruppa

Neste
Neste

DC Halsvik Aggregates og Wergeland Group inngår partnerskap