Innlegg

Wergelandgruppa inn i 2018 med nytt medlem

Bilde av brønnbåten «Kristi H» tatt før første prøvetur i Januar 2017.

Wergelandgruppa har siden 2002 vært 49% eier av Solund Verft driftselskap, men i Desember 2017 kjøpte vi ut de andre aksjonærene og er nå 100% eier av verftet. Vi gleder oss over den spennende tiden fremover og ønsker alle våre nye medarbeidere hjertelig velkommen!

Solund Verft ligger i Solund i Sogn og Fjordane og ligger ideelt til på Norges vestkyst med tanke på både fiske – og oljenæringen. Verftet har kompetanse til både reparasjon av skip samt bygging av nybygg. Ett av nybyggene som verftet har stått for er brønnbåten Kristi H som sto ferdig i tidlig 2017.

Wergelandgruppa og Solund Verft har en en historie sammen helt tilbake til 1995, da overtok Wergelandgruppa 100% av aksjene samt driften av selskapet frem til 2002 da de tidligere aksjonærene kjøpte tilbake 51% av aksjene. Dette samarbeidet varte frem til Desember 2017 da vi igjen overtok verftet 100%.